Behandling av nagelsvamp med Pedicura Laserterapi

Nu kan du behandla nagelsvamp effektivt utan smärta eller obehag. Pedicura Laserterapi främjar läkning av missfärgade och skadade naglar som orsakats av nagelsvamp.

Varför behandla nagelsvamp med laserterapi?

Nagelsvamp eller Onychomycosis som är den medicinska benämningen, är en svampinfektion i nageln. Nagelsvamp orsakas av små svampsporer som infekterar huden. Allt eftersom infektionen förvärras orsakar den förtjockningar, missfärgningar och söndervittringar av nageln. Nageln ändrar färg till vit, svart, gul eller grön. I vissa fall blir nageln inflammerad vilket leder till ömhet och smärta. Nagelsvamp försvinner inte av sig själv utan kräver behandling. Ju tidigare man påbörjar behandlingen desto bättre resultat.

Några av fördelarna med att behandla nagelsvamp med Pedicura Laserterapi:

  • Behandlar orsaken till infektionen som finns i nagelbädden genom att högintensivt ljus med en specifik våglängd penetrerar nageln och absorberas av svampen. Ljuset omvandlas till värme vilket dödar svampen.

  • Behandlar nagelsvamp (onychomycosis) utan mediciner, kemikalier eller preparat. Verkar istället genom att penetrera den skadade nageln och behandla orsaken till infektionen som finns i själva nagelbädden.

  • Nagelsvampinfektionen elimineras och läker ut på relativt kort tid.

  • Säker att använda utan risk för hudskador

  • Behandlingen är helt ofarlig, snabb och smärtfri utan biverkningar eller sidoeffekter.

  • Smidig behandlingsmetod som inte kräver mycket tid eller ansträngning från dig som kund.

  • Kostnadseffektiv behandlingsform med goda dokumenterade resultat.

  • Går att kombinera med andra behandlingsformer vid svåra utbredda fall av nagelsvamp

Boka behandling!

Så fungerar det

Innan behandling påbörjas rekommenderar vi att du testar dig för nagelsvamp. Om du inte redan gjort det så hjälper vi till med provtagning genom ett säkert och diskret hemmatest från Dynamic Code. När vi konstaterat att det är nagelsvamp bokar vi en tid. Förändringar av naglar kan i många fall ha andra orsaker än nagelsvamp, t.ex. psoriasis, eksem eller skador av för trånga skor. Anledningen till att vi vill att du testar dig innan behandling påbörjas är för att säkerställa det är svamp och inte en nagelförändring som beror på något annat och inte svarar på behandlingen.

Inför din första behandling bör eventuella tjocka naglar slipas ner. Vi rekommenderar ett besök hos fotvården inom 4 veckor från din första laserbehandling.
Vid första mötet utför vi en fotstatus där vi kontrollerar fötternas allmäntillstånd, dokumenterar och fotograferar. Under själva behandlingstillfället som tar cirka 30 minuter exponeras de svampangripna naglarna för laserströmmar som upprepade gånger riktas mot nagelplattan tills alla områden som visar tecken på nagelsvamp har behandlats.

Behandlingen är helt ofarlig, snabb och smärtfri utan biverkningar. Det känns varmt och i vissa fall förnimmelsen av ett spänt gummiband som släpps mot huden.

Det krävs i regel 1 behandling per vecka under 4 till 6 veckor. Vår rekommendation är 4-6 behandlingstillfällen med 1-2 veckors mellanrum. Antal behandlingar och intervall är individuella och sker efter överenskommelse med terapeuten.

Redan efter 2-4 veckor kan man se att naglarna få en friskare ton. Framför allt syns det längst inne vid nagelroten där utväxten visar en ljusrosa färg som syns genom nageln. De främre delarna av nageln blir oftast torra och matta. De kommer behöva växa bort. Det är därför viktigt att klippa naglarna varje vecka för att hålla dem så korta som möjligt.

Efter ytterligare ett par månader så ser man resultatet över större delen av naglarna. Slutresultatet ser man först efter alla naglar helt vuxit fram och det kan ta upp till cirka 9 månader. Det är viktigt att följa rekommendationerna man får både under och efter behandlingstiden för att undvika att smittas på nytt.

Kostnad för provtagning som är valfri men rekommenderas är 399 kr. Laserbehandlingen kostar 795 kr per behandlingstillfälle och vår rekommendation är 4-6 behandlingar med 1-2 veckors mellanrum för att uppnå bästa effekt. Du kan betala med kort eller dela upp betalningen med Klarna enligt deras villkor.

Vi erbjuder Studentrabatt för dig under 25 år och Seniorrabatt till dig över 60 år, kontakta oss för mer information.

De flesta ser resultat inom 4 veckor, men det tar 3-4 månader för kroppen att helt läka ut nagelsvampen. Det tar 9 till 12 månader för en stortånagel att helt växa ut och den friska nageln kommer inifrån, men den skadade nageln måste klipps bort allt eftersom den växer fram. Det är också mycket viktigt att följa de rekommendationer som terapeuten ger för att undvika återinfektion. Nagelsvamp är mycket smittsamt och oftast vistas man i miljöer där nagelsvamp förekommer.

Ja, det finns studier gjorda på hur nagelsvamp reagerar på behandling med laser.

Här kan du ladda ner och ta del av några av de studier som gjorts på området:

Vi avråder från behandling om det föreligger allvarliga sjukdomar så som hjärtfel, kraftiga magsår, gastropati, tarmsjukdomar, högt blodtryck, diabetes, cancer (upp till 5 år efter avslutad behandling), virala och bakteriella hudsjukdomar, epilepsi, multipel skleros (MS), leversjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar, blödarsjuka och hudcancer.

Vi behandlar inte under graviditet eller amning.

Vänligen informera oss om du nyligen genomgått någon slags operation (inom 3 månader).

Vi behandlar inte vid feber eller om ditt immunförsvar är kraftigt nedsatt.

Boka Behandling!